El Festival Espurnes Barroques concentra bona part del cap de setmana d’activitats del misteri de glòria al Solsonès

Les propostes arrencaran dissabte a 2/4 de 12 al Santuari de Pinós amb un taller de polifonies tradicionals amb el musicòleg Jaume Ayats. Tot seguit, s’oferirà un dinar barroc a l’Hostal de Pinós, que enguany compleix 500 anys. Per al dinar fa un mes que les entrades estan exhaurides. En canvi, està obert a tothom el ball posterior amenitzat per Tornaveus i Xuriach.

Dissabte a la tarda, Espurnes Barroques es traslladarà al seu lloc d’origen, el Santuari del Miracle. A les 7 de la tarda hi haurà el segon concert de l’Orquestra del Miracle, dirigida per Juan de la Rubia, després de fer un stage de 4 dies. Juntament amb la jove soprano americano-polonesa Alexandra Nowakowski, protagonista del cartell del festival d’enguany, interpretaran el Glòria de Händel. També hi sonarà un motet de recuperació patrimonial escrit per Francesc Valls i la festiva Música aquàtica de Telemann. El tast de la sortida serà la galeta de l’orquestra i sidra de Biolord. Les entrades per a aquest concert també estan exhaurides. Prèviament al concert, els Amics d’Espurnes Barroques hauran pogut conèixer de prop l’obra plàstica que l’artista Joan Villaplana ha creat per acompanyar visualment l’actuació.

Diumenge al matí, el festival surt del Solsonès per anar a La Segarra, a l’església de Santa Magdalena de Vergós Guerrejat, però a la tarda torna aquí, a la Catedral dels Pagesos. A les 6 de la tarda, el retaule del Roser de l’església de Sant Pere de Matamargó serà l’escenari de la tercera producció pròpia del festival. L’últim cicle de les Sonates del Rosari de Biber, dedicat als misteris de glòria, es fusionarà amb els cants de Tornaveus i NOC de la mà del violinista Joel Bardolet, acompanyat per Jeremy Nastasi a la tiorba.
Totes les entrades del festival es poden comprar anticipadament al preu de 20 euros a espurnesbarroques.cat o a taquilla amb un suplement de 3 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *