El cribratge massiu amb automostra nasal comença demà a Solsona

S’adreça a la població de menys de 70 anys, i preferiblement major d’edat, que sigui asimptomàtica, no hagi passat la Covid-19 i no s’hagi vacunat. L’objectiu és detectar persones que puguin transmetre el virus sense saber-ho per ajudar a tallar les cadenes de contagis. Les autoritats sanitàries i les institucions locals fan una crida a la població a participar massivament a aquesta convocatòria per controlar l’epidèmia.

La recollida de l’estoig d’automostra es farà al Centre Sanitari, per l’accés a Urgències, demà i divendres de 2/4 de 12 del matí a 3 de la tarda. A partir de la setmana vinent, es durà a terme els dilluns i divendres en el mateix horari.

La prova és gratuïta i es pot fer en el mateix moment al Centre Sanitari o bé endur-se el kit a casa i tornar la mostra en un temps màxim de mitja hora. Les instruccions del procediment estan indicades a l’estoig: neteja de mans, enganxar les etiquetes al tub i al full de petició, prendre’s la mostra, posar-la al tub i col·locar-lo a la bossa. En un termini d’entre 24 i 72 hores des de la recollida de la mostra els resultats es publicaran a l’espai digital La Meva Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *