El Consell d’Alcaldes del Solsonès debatrà avui canviar la denominació a favor de Consell d’Alcaldies

La proposta es votarà en una moció en la sessió virtual d’aquesta tarda. Consideren que en una societat que treballa per la igualtat de gènere en tots els sentits i formes, Consell d’Alcaldes ha esdevingut una expressió sexista. A banda d’això, en tots els documents legals que regulen l’organització dels Consells Comarcals i els seus òrgans, ni tan sols contemplen la paraula alcaldessa. Des del Consell Comarcal es considera que tot i que en català s’utilitzen les formes corresponents al masculí amb pretès valor genèric, la llengua disposa d’eines suficients per utilitzar formes a favor d’una societat més justa i igualitària.

L’Associació de Dones del Solsonès agraeix aquesta iniciativa en tant que considera que és molt important donar visibilitat a les dones en tots els àmbits i estaments públics.

La moció que es votarà aquesta tarda insta el ple del Consell a traslladar al Parlament de Catalunya la revisió del llenguatge sexista de la Llei d’Organització comarcal i, en concret, el canvi de denominació d’alguns articles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *