El Consell Comarcal organitzarà una sessió informativa sobre els pros i contres dels parcs eòlics la setmana que ve

Ho va anunciar ahir al ple la presidenta, Sara Alarcón, davant la petició dels grups de més informació sobre el projecte de la serra de Pinós. Tot i que encara se n’han de concretar els ponents i els detalls, la data prevista és dimecres vinent i serà una xerrada oberta a tothom.

Quinze anys després que Endesa plantegés la proposta de 42 aerogeneradors en aquest indret, que va ser rebutjada pels veïns en una consulta popular celebrada el 2006, aquest indret torna a ser l’escollit per una companyia per construir-hi un parc eòlic. En aquesta ocasió, Eòlica Alta Anoia dissenya un parc amb 11 generadors, una quarta part respecte el projecte de fa 15 anys, però amb una potència superior, d’un total de 49 megawatts i mig.

Aquesta qüestió es va portar al Consell d’Alcaldes, on va sorgir una posició unànime. Ho posa de relleu la presidenta del Consell, Sara Alarcón:

En canvi, al ple d’ahir van aflorar opinions divergents. L’alcalde de Pinós i portaveu adjunt de Junts, Xavier Vilalta, considera que no val la pena posicionar-se fins que el projecte no tiri endavant, cosa que és possible que no prosperi. A més, en qualsevol cas, la decisió està subjecta a l’opinió dels veïns de Pinós:

  D’entre els consellers comarcals, el més crític va ser l’alcalde del municipi veí de La Molsosa, Marià Torra. El representant dels Independents critica que l’Ajuntament de Pinós s’hagi brindat a un projecte de parc eòlic per segona vegada després del rebuig que va generar el primer intent:

Per la seva banda, Oscar Garcia, de la CUP, creu que manca informació sobre el projecte i és del parer que cal recollir l’opinió del conjunt de la comarca sobre aquesta qüestió:

              En el ple ordinari d’ahir, amb la majoria de punts de l’ordre del dia de tràmit votats per unanimitat, es va donar compte de la renúncia com a conseller comarcal de Junts del regidor de Pinell Manel Alòs. En properes sessions serà substituït pel regidor de Sant Llorenç Romà Llohis, que ja havia format part de l’ens comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *