Disminueix el nombre de contagis al Solsonès però cal ser cautelosos per l’alta incidència del virus en aigües residuals

L’última setmana el Centre Sanitari ha diagnosticat 32 positius, 20 menys que la setmana anterior, a partir de 206 proves PCR i 27 tests ràpids. Amb tot, es preveu que puguin haver-hi casos no diagnosticats. Així ho fan palès les dades facilitades per Sarsaigua, que mostren un augment del 100% de la circulació del virus a les aigües residuals de la depuradora de Solsona. De fet, és l’única estació de les que s’analitzen on puja la presència del SARS-Cov 2.

D’altra banda, es vol mantenir la prudència per la intensificació de contactes entre grups de persones coincidint amb el Carnaval. El director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, alerta que la comarca continua amb uns valors massa elevats i, per tant, tota precaució és poca. També ha millorat la situació als centres educatius, amb un únic grup confinat a l’Escola Arrels Secundària. L’índex de risc de rebrot a Solsona triplica el de la regió sanitària de la Catalunya Central, amb més de 1.100 punts, mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia és d’1,41.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *