Daniel Rovira és reeelegit president de la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès

Li han donat suport 10 dels representants dels ajuntaments que formen part d’aquest organisme mentre que un ha votat en blanc. En formen part Pere Serral, d’Olius; Marià Torra, de La Molsosa; Sara Vilches, de Llobera; Sergi Palou, de Pinós; Josep Puig, de Biosca; Íngrid Melero, de Clariana; Jaume Llorens, de Pinell; Carles Feixas, de Riner; Carme Solà, de Castellar de la Ribera; i Joan Parcerisa, de Solsona.

El primer objectiu que es marca per aquest mandat és que entri en vigor la modificació dels estatuts que l’ens ja va aprovar la legislatura passada. Ara només falta que cada ajuntament membre els aprovi per ple.

La gestió de l’aigua en temps de sequera és la principal inquietud per als responsables de la Mancomunitat. Rovira assenyala que seguiran insistint a l’ACA, l’Agència Catalana de l’Aigua, que tingui la cura de deixar prou reserva d’aigua a La Llosa del Cavall i al Cardener per abastir el Solsonès. El president defensa que aquesta és l’única possibilitat i la més eficaç que té la comarca per captar aigua, a diferència d’altres zones on dona abastament aquest pantà. D’altra banda, estan negociant amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per poder fer una captació d’emergència a la Ribera Salada. Actualment, bona part de Lladurs s’abasteix de Riu Lacó, un punt feble que redueix molt el cabal quan fa temps que no plou. És per això que proposen la creació d’una captació d’emergència més avall, entre el Pont del Clop i Querol. Allà s’hi ha sumat l’aportació d’altres afluents que fan que hi hagi més cabal. Al marge d’aquestes mesures, el president de la Mancomunitat subratlla que cal ser conscient que la capacitat d’abastament és limitada. Daniel Rovira:

Enguany la Mancomunitat d’Abastament d’Aigua del Solsonès compleix 40 anys. És per això que s’ha preparat un vídeo de conscienciació que es posarà a l’abast de tots els centres educatius de la comarca. Posa l’accent en prendre consciència de la complexitat de portar l’aigua arreu de la comarca, que té un preu i és limitada i que no malbaratar-la  és responsabilitat de tots.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *