Benjamí Puig és escollit president del Consell Comarcal del Solsonès amb els vots favorables d’Esquerra, Compromís Municipal i la CUP

El nou president de l’ens intermunicipal qualifica d’honor i privilegi ostentar el càrrec i es mostra satisfet del pacte històric entre els dos grans grups polítics comarcals. Entre les màximes prioritats fixa el desplegament de la fibra òptica, el canvi de sistema de la recollida rural de residus, l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball, la creació de l’Oficina Comarcal d’Habitatge i la integració de Torà i Biosca al Solsonès. Benjamí Puig subratlla quina ha de ser la missió de la institució:

També va tenir paraules d’agraïment per la seva predecessora, Sara Alarcón; pels veïns de la comarca que li han donat suport, especialment pels de Pinell; als consellers comarcals que han votat a favor de la seva investidura i a la seva família. Puig es mostra optimista i pronostica una legislatura fructífera.

Des del seu grup, Esquerra, el portaveu, Xavier Castellana, es posa com a objectiu acabar projectes pendents amb més consens:

La vicepresidenta i portaveu de Compromís Municipal, Claustre Sunyer, desgrana també els avantatges de l’acord de govern:

Sunyer també s’ha referit a l’acollida de Torà i Biosca al Solsonès i ha ofert mà estesa a l’oposició per treballar conjuntament.

La CUP ha votat a favor de la investidura de Benjamí Puig com un gest de confiança, però adverteix que només la mantindrà si es va en la bona direcció. Marc Barrera exposa les tres qüestions d’urgència pel Solsonès:

Barrera també ha destacat la necessitat de donar resposta a la crisi duríssima que està patint la pagesia, ànima i columna vertebral de la comarca; a treballar pel desplegament de les energies renovables i a solucionar el nyap administratiu de la comarca dels terrenys del nou edifici del Centre Sanitari.

Per la seva banda, Marc Barbens, d’Ara Pacte Local, considera que és difícil que l’acord entre els dos grans grups polítics sigui coherent després de dècades de discrepàncies i els insta a exposar-ne els detalls. Barbens es mostra especialment preocupat pel futur del Centre Sanitari:

D’altra banda, qualifica de vergonya la situació de les treballadores familiars i el fet que en 8 anys no s’hagi aprovat la Relació de Llocs de Treball. Així mateix, Barbens defensa que cal obrir converses amb l’Associació de Festes del Carnaval pel tema del magatzem.

El ple d’investidura de Benjamí Puig com a president del Consell Comarcal, divendres a la tarda, va comptar amb la presència del Secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran, David Rodríguez, i els expresidents de l’ens Joan Serra, Joan Solà i Sara Alarcón.

La corporació està formada per 11 homes i 8 dones. Per part d’Esquerra són 7: a part de Benjamí Puig, en formen part Carme Bofarull, Xavier Castellana, Joan Codina, Esther Espluga, Isabel Pujol i Sara Vilches. Els consellers de Compromís Municipal, la coalició de Junts i Impulsem, són 8: Claustre Sunyer, que serà la presidenta d’aquí a 2 anys; Josep Maria Casafont, Jordi Selga, Marià Torra, Isabel Torres, Maria Torregassa, Marc Vila i Xavier Vilalta. Per part d’Ara Pacte Local, els consellers comarcals són Gerard Bajona, Marc Barbens i Mercè Valls mentre que la CUP hi té Marc Barrera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *