El Consell del Solsonès coordina un projecte de 2,3 milions d’euros per posar en valor els recursos naturals de la comarca
Ho fa a través del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial Biomarkets, que es va presentar ahir a Lleida. L’ens intermunicipal coordina la iniciativa en la qual hi participen com a socis el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, la Diputació de Lleida i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació. Preveu la creació d’entre 15 i 20 llocs de treball.
L’objectiu és crear un entorn d’innovació de bioproductes propis del Solsonès com ara bolets, tòfones, restes vegetals, subproductes del bosc i plantes aromàtiques. Es vol donar valor a aquests actius naturals disponibles i infrautilitzats i traslladar-los a la resta de comarques de muntanya. Ho posa de relleu la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón:
El Consell Comarcal s’encarregarà de coordinar aquesta iniciativa mentre que el pes tècnic el portarà el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. L’ens de recerca preveu crear un nou model en xarxa de bioproductes de muntanya i també un centre de transformació i un espai d’innovació dels mercats vinculats a les cadenes de valor dels bioproductes de muntanya. La Diputació de Lleida serà la responsable de crear i consolidar una estructura territorial d’innovació oberta i col·laborativa per a la transformació del model econòmic de les comarques de muntanya. Des del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació posaran en marxa un observatori per identificar, qualificar i quantificar el potencial dels recursos endògens disponibles a les comarques del Pirineu. També hi col·laboren l’Ajuntament de Solsona i el Grup Leader de la Catalunya Central.