Solsona recupera els ballets i la catifa dels escoltes en un Corpus amb format reduït

Després de l’obligat parèntesi de l’any passat a causa de la pandèmia, s’ha buscat una fórmula que faci compatibles les restriccions amb la tradició. Així, el proper 6 de juny, a la plaça Major hi haurà una rotllana amb 140 cadires per veure els ballets amb la música de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Es reservaran una quarantena de places per a les persones amb mobilitat reduïda i acompanyants, autoritats i representants de la Confraria de la Mare de Déu del Claustre. Per tenir més espai, no s’instal·larà la tarima d’autoritats. Qui vulgui presenciar els ballets ha de reservar lloc fins al dimecres 2 de juny a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament presencialment o bé enviant un correu electrònic a ajuntament@ajsolsona.cat. En tant que es preveu que la demanda sigui superior a l’oferta de places, la regidoria de Cultura farà un sorteig per assignar els llocs disponibles. Es prioritzaran els infants, acompanyats per una persona adulta per unitat familiar. Per tal que la resta de la ciutadania els pugui seguir, s’oferirà la transmissió en directe a través de Televisió del Berguedà i el canal de l’Ajuntament de Solsona  a Youtube. Paral·lelament, es farà una projecció d’aquestes imatges a la sala polivalent. En aquest cas, cal fer reserva prèvia gratuïta a través de la plataforma d’entrades de Turisme Solsonès.

Una altra tradició que es recupera és la catifa de flors de l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret diumenge al matí a la plaça de Palau. Infants i joves s’organitzaran per torns esglaonadament. L’entitat fa una crida a tothom qui vulgui col·laborar-hi portant gespa acabada de tallar i pètals de roses dissabte a les 4 o a les 6 de la tarda o bé el mateix diumenge. Enguany, la processó no trepitjarà la catifa ja que es durà a terme a l’interior de la Catedral.

També tornaran a deixar-se veure els trabucaires, que oferiran una galejada als quatre portals diumenge a 2/4 de 10 del matí en commemoració del 450è aniversari de la primera que es va fer a la ciutat en honor a la victòria de la batalla de Lepant.

La programació de Corpus porta diversos actes culturals. El divendres 4 al vespre hi haurà un recital poètic amb Alba Mascarella a la biblioteca. Cal reservar lloc en aquest equipament. El dissabte 5 a la tarda hi haurà un espectacle familiar a la plaça de l’U d’Octubre i el mateix dia, una audició de sardanes a la plaça Major. El diumenge de Corpus a la tarda hi haurà un recital musical a l’auditori de la sala polivalent, pel qual cal reservar plaça a l’Escola Municipal de Música. El mateix dia, el Centre Excursionista projecta dues cintes del festival de cinema Torelló Mountain Film.

El programa de Corpus es pot consultar a solsonalafesta.net i a l’apartat d’agenda d’ajsolsona.cat. S’ha fet un tiratge molt reduït en format paper, que qui el col·leccioni el podrà recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *