El Solxicsona arriba l’últim cap de setmana de mes amb una quinzena d’activitats per als infants de primària i les seves famílies

En aquesta setena edició convida els infants a plantejar-se un entorn fet a mida en tots els nivells, des de casa fins a la ciutat i un àmbit més global, per fer-lo més acollidor tant per a qui hi viu com per a qui hi arriba. Amb el lema “Un món fet a mida”, el Consell d’Infants i les regidories d’Infància i Cultura amb el suport del Consell Comarcal han programat diverses propostes gratuïtes.

El Solxicsona arrencarà el dissabte 28 a la tarda amb la Festa dels 10 anys d’El 6. Serà a partir de les 4 de la tarda  a la plaça de l’U d’Octubre i inclourà jocs de carrer, un berenar intercultural, una zona de tatuatges de henna i una batucada en moviment. El mateix dissabte, a 2/4 de 8 del vespre, al Teatre Comarcal, es projectarà la pel·lícula d’animació “Elemental”.

La major part de la programació es farà el diumenge 29 al matí. Torna el Concurs de pintura ràpida infantil amb una tercera categoria per a infants de 3 a 5 i anys i sota el títol “Balcons amb vida”. Les inscripcions es poden formalitzar a través de l’escola fins al dia 25. Paral·lelament, entre el Vall Calent i la plaça de Palau es faran diversos tallers oberts al voltant de l’arquitectura i l’urbanisme. Arquitectura de Contacte dinamitzarà tres tallers per reflexionar sobre què és la llar, com es pot crear un plànol de la ciutat i les experiències derivades de conèixer mons llunyans a través de manualitats, mapeig i dibuix col·lectiu. Enguany, aquests tallers estaran adaptats per als adults acompanyants.

D’altra banda, es farà una activitat amb realitat virtual i un taller perquè els infants proposin canvis a diferents indrets del municipi. Entre les novetats hi ha una activitat del Museu de Solsona per descobrir les xarxes comercials de la prehistòria, un taller de Sàmara Natura per aprendre a crear una ciutat més verda i saludable i un laboratori de lectura de la biblioteca. En aquest últim cas, cal inscriure’s prèviament en aquest equipament.

Al mateix temps que els tallers hi haurà un espai polivalent amb jocs gegants, una biblioteca mòbil i una zona xic-out amenitzada pel DJ Monty. En cas de pluja, els tallers i les activitats de carrer es traslladaran a la sala polivalent.

La cloenda del Solxicsona serà l’espectacle teatral “Sopa de pedres” amb la companyia Engruna Teatre. S’adreça al públic a partir de 4 anys i es representarà el diumenge 29 a les 6 de la tarda. L’entrada és gratuïta, però cal recollir-ne la invitació prèviament, fins al dia 27, a la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *