Professionals del Centre Sanitari del Solsonès es formaran en la detecció precoç i intervenció eficaç del suïcidi

A partir del dia 27, el Consorci Hospitalari de Vic facilitarà les eines i els coneixements necessaris per detectar i gestionar els riscos de suïcidi a professionals de la trentena d’àrees bàsiques de salut de la Catalunya Central. La iniciativa forma part d’un projecte europeu per a la prevenció de la depressió i el suïcidi amb els objectius d’augmentar la capacitat de resposta, fomentar el diàleg i la comprensió i establir una xarxa de suport mitjançant formació a professionals de la salut i sensibilitzant la comunitat. L’estratègia ja s’ha implementat en 120 regions de 15 països de dins i fora de la Unió Europea.

La problemàtica de com abordar les ideacions suïcides es va abordar l’any passat en unes jornades intersectorials amb la participació de més d’un miler de professionals. Segons dades del Departament de Salut, a la Catalunya Central el 2023 hi va haver una reducció de temptatives de suïcidi, passant d’una taxa crua de 45 per cada 1.000 habitants el 2022 a 42 l’any passat. Si bé en homes de 18 a 50 anys es va reduir a la meitat, en les dones d’aquesta mateixa franja d’edat les temptatives de suïcidi van augmentar.

Precisament avui a les 8 del vespre, Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi, l’Associació Internacional per a aquesta qüestió promou l’encesa d’una espelma a prop d’una finestra per mostrar el suport a la prevenció del suïcidi, donar ànim als que han sobreviscut després d’intentar suïcidar-se o recordar els éssers estimats que han mort per aquesta causa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *