Unes fotografies del Museu de Solsona de fa 70 anys, en una exposició al CCCB de Barcelona

En el marc de la mostra “Agnès Varda, fotografia, filmar, reciclar” s’hi poden veure imatges d’una de les peces de la col·lecció d’articles de sal gemma de Mossèn Joan Riba.

A partir d’aquesta exposició ha transcendit que la fotògrafa, cineasta i pintora, considerada una de les muses de la Nouvelle Vague, va passar per Solsona el setembre del 1955. Va ser en un viatge improvisat per anar a fotografiar el pintor Salvador Dalí a la seva casa de Portlligat, a l’Empordà, quan Agnès Varda va passar per Solsona, Montmajor, Ripoll i Girona. Les obres immortalitzades a la ciutat són “Objecte de sal”, “Ampolla de vidre amb figures” i “Bloc de sal”. Els originals es troben a l’Institut de Fotografia de Lilla, a França, que els ha cedit per a la mostra. Les fotos que havia fet en aquest viatge es van perdre, però a finals de març del 2019, poc després de morir l’autora, se’ns van trobar els negatius.

L’exposició “Agnès Varda, fotografiar, filmar, reciclar” es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins a principis de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *