Solsona ultima la darrera fase de digitalització dels comptadors d’aigua

L’Ajuntament ha publicat la licitació per contractar l’adquisició de 2.700 comptadors, dels quals 300 d’electroacústics, per un import de prop de 302.000 euros. Amb aquesta compra, la ciutat completa el desplegament necessari per a la telelectura, la millora del sistema de detecció de fuites i de monitorització i gestió del consum d’aigua. Això permetrà alliberar els operaris del servei municipal d’aigua, que fins ara dedicaven entre 10 i 15 dies al trimestre a la lectura manual de comptadors. Ara, podran invertir-lo en la millora i el manteniment de la xarxa. Aquest concurs es pot consultar al perfil del contractant i s’hi poden presentar ofertes fins al 5 de setembre a les 3 de la tarda.

D’altra banda, s’invertiran 135.500 euros a la millora i renovació de la xarxa de subministrament d’aigua en baixa. Consisteix en la sectorització de la infraestructura per optimitzar-ne el control, la incorporació de mecanismes reductors de pressió i la instal·lació d’un sistema de gestió automàtica de regulació de pressió. Amb aquestes actuacions es preveu allargar la vida útil de les canonades, reduir avaries i estalviar aigua. A més, hi haurà comptadors sectorials que permetran actuar amb més eficiència en cas de possibles avaries, facilitaran la detecció de fraus i de fuites. En aquest cas, les empreses interessades tenen temps per presentar les seves ofertes fins a les 3 de la tarda del dia 21.

Per finançar aquestes dues inversions de millora de la xarxa d’aigua de Solsona, l’Ajuntament compta amb un ajut de la Diputació de Lleida de 300.000 euros i un altre de l’ACA de 68.400.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *