La Colla Gegantera del Carnaval recull en una exposició el seu quart de segle d’història

“25 anys fent-los ballar” obrirà portes aquest dissabte a 2/4 de 8 del vespre al Consell Comarcal, on es podrà visitar fins al 4 d’agost. S’hi poden trobar imatges dels moments més especials que ha viscut la colla des de la seva creació fins a l’actualitat, així com descobrir curiositats i recordar les anècdotes que han marcat la trajectòria de l’entitat.

Coincidint amb la tretzena Trobada de Gegants, la programació arrencarà demà a 2/4 de 7 de la tarda al Consell Comarcal amb la taula rodona “Les sortides dels gegants: difusió o deslocalització?”. Hi participaran Amadeu Carbó, Albert Rumbo i Nil Rider, que contraposaran festes on els gegants es regeixen per un protocol que els impedeix sortir del lloc d’origen i altres que surten de la seva ciutat per participar en diferents celebracions així com els motius de cadascun dels tarannàs.

La celebració continuarà dissabte a la tarda amb els actes habituals: la plantada de gegants a la plaça del Camp, el passa carrers pel nucli antic amb les colles convidades, els ballets a la plaça Major a les 7, l’entrega de records, i un sopar amb les colles al Consell Comarcal i un concert amb Nàutik’s. Enguany hi prendran part una dotzena de grups. A banda dels amfitrions, les colles de gegants seran la del carrer de la Riera de Vic, els de Calella, la Vila de Gràcia, els Negres de Reus i els de Bergara. Pel que fa a les bèsties, hi seran presents el bou Brufat de Santpedor, el Drac de La Geltrú, la Víbria de Barcelona, la Mulassa de Montblanc, el Lleó de Sabadell i l’Àliga de Girona.

A la mitjanit, la Trobada de Gegants es fusiona amb el Cap de Setmana Jove amb una pujada d’aniversari amb els 4 Bojos i la Trinxaranga des de la plaça del Consell fins a la sala polivalent acompanyats per l’Orquestra Patinfanjàs. I a partir de 2/4 de dues serà el torn del concert organitzat per Joventut Solsonina amb Sixtus i el DJ Monty.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *