1 de cada 4 denúncies dels Agents Rurals durant el darrer episodi d’alt risc d’incendi s’ha interposat al Solsonès

Entre el dia 15 i dilluns, amb la fase d’alerta activada del Pla Especial d’Emergències d’Incendis Forestals, aquest cos va fer més de 3.000 actuacions arreu del país i va interposar 102 denúncies, 27 de les quals al Solsonès.

El 70% de les actuacions es van fer en municipis amb el nivell 3 del Pla Alfa activat, cosa que implica la suspensió d’activitats amb risc d’incendi forestal. Era el cas de bona part del Solsonès, exceptuant Odèn i la Vall de Lord. La majoria són denúncies per accedir a espais naturals tancats, ja sigui amb vehicle motoritzat o a peu; o per fer activitats de risc d’incendi forestal, però també per acampades o treballs forestals, entre altres.

Al llarg d’aquests 12 dies en el conjunt del país es van declarar 29 incendis forestals, que van cremar prop de 1.900 hectàrees. La majoria corresponen a l’incendi del Pont de Vilomara, que tot apunta que va ser provocat. Els dos ensurts al Solsonès durant aquest període van ser el foc del dia 15 a La Molsosa provocat accidentalment per una recol·lectora i el del dia 18 a Clarà causat per un ocell que es va electrocutar amb una línia elèctrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *