Una intervenció de Perejaume, acte central dels 125 anys del Museu de Solsona

La inauguració de la proposta “D’un or que crema” tindrà lloc aquest dijous a les 7 de la tarda. Arrelat sentimentalment a les cingleres de Busa i a les terres foixianes de Lladurs, l’artista ofereix una mostra que vol evocar els vincles entre els mons mineral, botànic i humà. Perejaume converteix les sales del renaixement i el barroc en un bosc de fustes, carns i pedres que percebem com a materials que no paren d’imatjar-se entre ells, de succeir-se i de brotar com si acomplissin un cicle mimètic.

La confusió volguda entre la forma i la substància i la teatralitat barroca, de com la pedra és fusta i la fusta és pedra, són alguns dels conceptes que centren aquesta intervenció. Es tracta d’una metamorfosi personificada per quatre troncs d’arbre a qui el ballarí Cesc Gelabert inocula un alè de vida. Perejaume ens convida a plantejar-nos on s’acaba l’arbre i on comença el retaule, a reflexionar entorn de la naturalesa de l’art barroc i la nostra.

La inauguració de l’exposició “D’un or que crema” s’inaugurarà, recordem-ho, dijous a les 7 de la tarda. Estarà oberta fins al 28 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *