Una filla i una neta de Joan Roure presenten un nou recull de partitures del mestre per aprendre a tocar el piano

“Aprèn a tocar el piano amb el mestre Roure i les nostres cançons”, editat per l’Ajuntament, es donarà a conèixer en un acte aquest dissabte a les 12 del migdia a la plaça de Ramon Llumà.

L’han fet les professores de piano i llenguatge musical Meritxell Roure Morist i Anna Roure Besolí, filla i neta del músic i compositor solsoní del qual enguany se celebra el centenari del seu naixement. De fet, un dels objectius de l’Any Roure és reforçar la divulgació de la seva obra. El nou recull és una obra pedagògica que es complementa amb 12 pasdobles i ballets del Corpus i de la Festa Major i passacarrers i ballets del Carnaval de Solsona així com continguts didàctics per a alumnes de piano a partir del segon curs d’iniciació. En algunes hi afegeixen acompanyaments per als professors per tocar a quatre mans respectant l’estil popular amb que van ser creades. “La geganta d’en Manel”, “El ball de l’àliga”, “El Bufi” o “La Draca” són algunes de les partitures que s’hi recullen, acompanyades d’il·lustracions de Víctor Pallarès.

L’Ajuntament ha editat 250 exemplars d’aquest recull. Se’n regalarà un a cada alumne dels dos primers cursos de piano de les dues escoles de música solsonines i es posarà a la venda a un preu simbòlic a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. La publicació, recordem-ho, es presentarà dissabte a les 12 del migdia a la plaça de Ramon Llumà. Hi intervindrà l’alcaldessa i titular de Cultura, Judit Gisbert, i hi actuaran les autores del recull, Meritxell i Anna Roure, i l’alumne de l’Escola Municipal de Música Pere Terricabras.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *