Una dona dolenta, referències locals i la història dels comtes d’Urgell, principals ingredients de l’última novel·la de Dolors Guàrdia

“Una assassina massa jove”, de Pagès Editors, es presenta aquest diumenge a les 6 de la tarda a la biblioteca. Guàrdia explica que fins ara els seus personatges eren dones bones i tenia ganes de fer-ne una de molt dolenta. La història arrenca a partir de la mort d’una milionària andorrana i de la seva cobejada herència. La vida dels comtes d’Urgell mirada des de diferents punts de vista i referències locals al Museu i a la Catedral de Solsona són alguns dels aspectes que es desprenen de la novel·la.

L’autora s’ha inspirat en diverses persones del seu entorn, com la visita que van fer amb les companyes del club de lectura a Santa Maria del Puig de les Avellanes. Tenint en compte que la novel·la estava enllestida ja abans de la pandèmia, fins i tot havia anat a parlar amb el llavors bisbe Xavier Novell per documentar-se sobre aspectes del seu càrrec. Finalment, però el personatge dolent de Dolors Guàrdia no va ser el del bisbe de Solsona sinó el de la Seu, amb històries vinculades amb la màfia russa.

Es tracta d’una novel·la crossover, que s’adreça tant als adults com als adolescents de la casa. Ho explica la mateixa autora:

Òmnium Solsonès ha programat per diumenge a les 6 a la biblioteca la presentació d’”Una assassina massa jove”. Conduirà l’acte el director del Museu, Carles Freixes, i també hi prendran part mossèn Enric Bartrina, Júlia Xandri i Ramon Segués.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *