Un jove solsoní estrena una parella de gegantes alternatives a partir d’un espectacle teatral

És el fruit del treball de final de grau d’Humanitats de David Caelles Fernández i el resultat es podrà veure el proper dia 11 a 2/4 de 6 de la tarda al Teatre Comarcal en el marc de l’onzè FuraFolk del Casal Popular La Fura. El projecte ha estat guardonat per l’Observatori de la Igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Amb “L’ímpetu de les gegantes”, David Caelles ha volgut posar sobre la taula el debat entre innovacions i tradició a la cultura popular. Caelles explica com ha dut a terme aquest anàlisi:

L’anàlisi no es basa només en Solsona, sinó en expressions culturals de diversos indrets i, a partir de la comparativa és quan es pot plasmar una mica com es desenvolupen totes les connotacions socials.

David Caelles s’ha encarregat de fer tot el procés de disseny i de construcció de les dues gegantes, que es presentaran públicament el dia 11 a la tarda al Teatre Comarcal. Amb l’objectiu de presentar de forma diferent els resultats de la investigació, ha ideat una obra de teatre que dirigirà i interpretarà ell mateix al costat de Núria Ginestà i Alba Martín. L’espectacle consisteix en diverses escenes independents però interconnectades de la cultura popular festiva. Les entrades de “L’ímpetu de les gegantes”, al preu de 5 euros, ja es poden comprar a entradessolsones.com. La recaptació es destinarà a fer front a una part del cost del material de construcció de les gegantes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *