Territori de Masies tanca les rutes interpretatives del projecte Bassadòria a Sant Climenç

Començarà dissabte a 2/4 de 9 del matí amb una passejada guiada per Sàmara Natura per descobrir la flora i la fauna dels boscos de pinassa, les plantes que confeccionen el ramet de Sant Joan i la importància de les fonts de Sant Climenç i les zones humides. En acabar, es confeccionarà el ramet de Sant Joan amb les plantes silvestres que floreixen pels volts d’aquest dia. Finalment, es participarà de la part més vinculada a la cultura popular del poble i s’acompanyarà el veïnat de Sant Climenç a buscar el pi i aixecar-lo a la plaça del poble, on romandrà fins l’any vinent.

La ruta interpretativa és d’uns 3 quilòmetres i durarà 3 hores. Per participar-hi, cal inscriure-s’hi abans de divendres enviant un correu a informacio@territoridemasies.cat o bé trucant al 693 054 437. L’activitat costa 5 euros, 4 per a les persones sòcies de Territori de Masies i 2 per als infants de 6 a 12 anys i inclou el llibret i un petit refrigeri.

Paral·lelament, durant tot el matí es podrà visitar l’exposició “Bassadòria, serveis i funcions del paisatge pagès del Baix Solsonès i rodalies” a la Vila Closa de Sant Climenç. Recordem que aquesta iniciativa vol posar en valor i protegir els espais agroforestals del Territori de Masies com a font de treball, de la cultura pagesa i de la sostenibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *