Telefonia i internet tornen a centrar les actuacions de l’Oficina del Consumidor del Solsonès durant el 2021

L’any passat, aquest servei gratuït del Consell Comarcal va tornar a superar el miler d’actuacions. Telèfon i internet acaparen les reclamacions seguits de l’electricitat i el gas. Així mateix, també s’ha registrat un increment notable de les queixes relacionades amb les compres per internet. Un 83% de les reclamacions s’han resolt a través de la mediació que s’ha fet entre empresa i consumidor. En total, s’han atès 927 consultes, més d’un centenar de reclamacions, tres queixes i quatre denúncies.

L’Oficina del Consumidor del Consell Comarcal constata l’increment dels fraus electrònics contra els clients d’entitats bancàries. S’acostumen a fer a través de correus electrònics o SMS falsos que suplanten les identitats d’empreses de serveis o entitats financeres per obtenir informació personal o contrasenyes. És per això que es recomana tenir especial cura a l’hora de respondre correus electrònics o missatges de text que condueixin a enllaços i demanin dades personals o bé contrasenyes.

L’Oficina del Consumidor té com a funcions assessorar els consumidors sobre els seus drets i deures; tramitar les reclamacions, queixes i denúncies que presentin; mediar entre consumidors i empreses per arribar a un acord i organitzar xerrades i tallers per a entitats i col·lectius de la comarca. Aquest servei gratuït és possible a través d’un conveni de l’ens intermunicipal amb l’Agència Catalana del Consum. Per a més informació o consultes podeu adreçar-vos presencialment a l’Oficina Comarcal del Consumidor o bé trucar-hi al 973 48 20 03.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *