Solsona s’aboca a un Carnaval virtual

La pandèmia ens està fent viure la festa en un escenari diferent, que s’ha traslladat de la plaça a les pantalles de mòbils, tauletes i tota mena de dispositius digitals. A través de vídeos emesos per les xarxes socials i el web del Carnaval, l’Associació de Festes ha enginyat un nou format digital per mantenir viva l’essència de la festa.

L’arrencada de Dijous Gras va convertir-se en l’anunci del segrest del Rei Carnestoltes, que es preveu que arribi al seu desenllaç en les properes hores. La nit de divendres es va reemetre l’espectacle “Improperis” de la passada edició mentre que aquesta nit torna el concert del ball de disfresses amb l’Orquestra Solsona 70. Dissabte a primera hora del matí, els dos rucs, el gran i l’infantil, van aparèixer penjats a la Torre de les Hores, mentre que al vespre no va faltar la bramada online i la intervenció dels speakers. Dissabte a la nit, un late night presentat per Pol Solé i amb La Band Rac ens va descobrir tots els secrets de les músiques del Carnaval amb l’ajuda del Campa, Joan Boix i Jaume Subirà. La música va continuar sent la protagonista de la jornada, amb la Nit de DJ’s.

El Diumenge de Carnaval no podien faltar ni el sermó ni els ballets, aquest cop en línia i sota el títol “A Solsona Boja Gent”. El text satíric va repassar els fets més destacats de l’últim any, posant el dit a l’ull especialment a la classe política local. Les contradanses de la tarda també van ser especials, reinventades per Martí Prades i Fina Comas de l’Escola de Dansa de Solsona. Com a contrapunt, l’orquestra Nova Samarruga de Baix també va oferir les Contracontradanses confinades.

Els més petits també han viscut la festa a través de les 8 missions proposades a través de “L’aventura del Carnaval infantil”. Els 370 infants inscrits han pogut seguir espectacles amb Marc Anglarill i Pep Callau i han pogut participar en experiments, vídeos i tallers des de casa.

Aquest matí el repartiment de “Coca, figues i vi blanc” s’ha fet a través dels comerços i establiments de restauració, que també han acollit als seus aparadors les exposicions del Carnaval. El ball de disfresses de la Solsona 70 avui al vespre i l’espectacle “Capítol zero” demà a la nit posaran punt i final a una edició virtual del Carnaval de Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *