Solsona recupera el format tradicional de la visita dels patges i la cavalcada de Reis

Són dues de la trentena d’activitats que recull l’agenda de Nadal, els actes organitzats per institucions, escoles i entitats fins a mitjan mes de gener.

Així, els patges vindran a recollir les cartes a la sala polivalent els dies 27 i 28 d’11 a dues i de 3 a 8. Paral·lelament, a la plaça de l’U d’Octubre hi haurà una bola de neu gegant. Es tracta d’un inflable transparent decorat temàticament, on es podran ficar a dins per jugar amb la neu de confeti i fer-se fotos. Pel que fa a la cavalcada del 5 de gener, tornarà a arribar per l’avinguda del Cardenal Tarancón, tot i que el recorregut s’haurà d’acabar de definir en funció de l’evolució de la pandèmia i les restriccions.

D’altra banda, l’Ajuntament de Solsona s’ha sumat per primera vegada a la campanya per a un Nadal inclusiu que impulsa el Club de las Mamas G, una plataforma en línia de mares de nens i nenes amb diversitat funcional. Així, tant la visita dels patges com l’activitat de la bola de neu tindran una cua específica per a aquests infants, mentre que a la cavalcada se’ls reservarà un espai per poder gaudir millor de l’acte.

Una altra activitat per al públic familiar serà l’espectacle itinerant Bagatel·la, a càrrec de la companyia Sound de Secà, que es farà el 3 de gener a partir de les 6 de la tarda sortint de la plaça de l’U d’Octubre.

La portada de l’agenda de Nadal és obra de Daniel Campabadal i Xixons, guanyador del Concurs de postals. D’entre les 11 propostes, el jurat, format per la Comissió de Reis, ha escollit la seva. És una il·lustració digital de l’arribada dels Reis d’Orient a la capella de la plaça de Sant Joan, l’escenari més singular de les edicions del 2019 i del 2020. La postal arribarà a totes les llars solsonines juntament amb una felicitació de l’alcaldessa, Judit Gisbert, i un poema de Núria Nosàs i Moliner, guanyadora del primer premi de la categoria B3 del Concurs de nadales del Consell Comarcal de l’any passat.

La programació de Nadal a Solsona també es pot consultar en línia al web de l’Ajuntament a l’apartat d’Esdeveniments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *