Solsona programa per primera vegada el cicle ‘Tardor LGTBIQA+” per abordar les experiències trans i la diversitat de gènere

Es tracta de quatre propostes gratuïtes per a diferents públics que es duran a terme les properes setmanes amb la intenció de continuar incidint en la necessitat de normalitzar la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

La primera proposta de la regidoria d’Igualtat de Solsona i el SAI del Consell Comarcal arriba aquest mateix dissabte. En el marc de la Solsoterra, dissabte a 2/4 de 12 del migdia a la plaça de l’U d’Octubre La Boia Teatre oferirà l’espectacle familiar de titelles ‘Blauró’. S’adreça a famílies amb infants d’entre 3 i 10 anys i parla d’un poble al nord de Catalunya que només coneix dos colors per explicar una història sobre la identitat i les possibilitats de ser qui es vulgui ser a través dels colors.

El divendres 18 de novembre a la tarda, la biblioteca acollirà la taula rodona “Experiències trans al món rural”. S’hi projectarà el documental produït per l’Ajuntament de Corbins “Referents: les persones trans en l’entorn rural”, que protagonitzen la veïna d’aquest poble Annabel i Gorka, d’Aitona. A la taula rodona posterior hi prendran part la presidenta de l’Associació Acció Trans, Fina Campàs, i la regidora de Corbins Anaïs Camarasa.

Fins ara, la temàtica trans no s’havia tractat en profunditat a Solsona i des del SAI s’ha considerat necessari organitzar un acte monogràfic com aquest arran de l’augment de les consultes. Provenen sobretot de famílies i centres educatius en referència a menors d’edat.

Finalment, el dimecres 23 de novembre s’han programat dues accions formatives a càrrec de la cooperativa d’iniciativa social La Fera Ferotge. S’adrecen a personal de l’Administració, serveis i entitats del Solsonès per millorar l’atenció al públic. De 9 a 11, a la biblioteca, s’impartirà una formació bàsica i, de 12 a dues, una d’ampliada. Les inscripcions s’han de formalitzar prèviament en línia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *