Solsona pràcticament dobla els nivells de reciclatge en el primer mes i mig de funcionament del porta a porta

S’ha passat del 45% el 2020 al 84%, superant àmpliament les previsions inicials de la regidoria de Medi Ambient, que se situaven al 75%. La principal diferència és l’orgànica. Si el desembre del 2020 se’n van recollir 37 tones, en l’últim mes i mig han estat 138. Això ha fet reduir dràsticament la fracció resta que va a l’abocador en més de 6 vegades: de 207 tones a una trentena.

El regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, agraeix la col·laboració ciutadana i del teixit econòmic per aconseguir aquests bons resultats. Montaner assegura que funciona tant la recollida porta a porta com les àrees d’aportació del Vinyet. Amb tot, el regidor és conscient que hi ha incidències que cal solucionar, com per exemple la dificultat de treure la brossa per part de la gent gran que viu sola o bé els punts negres d’abocaments incontrolats. Montaner destaca que és un sistema viu que cal anar adaptant a la realitat:

Pel que fa als vehicles que fan la recollida porta a porta, s’està treballant amb vehicles de lloguer a causa del retard per la crisi dels xips i components electrònics. Amb tot, es preveu que els definitius arribin les properes setmanes.

Es recorda a la ciutadania que els cubells del porta a porta s’han de treure a l’exterior entre les 8 i les 10 del vespre, i es recomana recollir-los abans de les 10 del matí de l’endemà. Els dubtes i incidències es poden traslladar a l’Oficina Ambiental situada al número 31 del carrer de Llobera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *