Solsona perd l’activista cultural Ramon Gualdo Montanyà

Home de teatre, ràdio i escriptor, va morir ahir als 90 anys.

El 2001 la llavors Fundació Francesc Ribalta del Consell Comarcal li va atorgar el Premi Sígnum a la seva trajectòria. En la glossa, Ramon Segués el definia com un lector voraç i home d’extensa cultura, profundament catòlic, català de cap a peus i tot un pare de família. En posava de relleu la seva dedicació als altres. Gualdo ha deixat una forta empremta als escenaris solsonins, primer amb l’Agrupació Artística Solsonina i després al Grup de Teatre Lacetània, que va fundar juntament amb una colla de joves i que va dirigir amb el seu amic Joan Sastre Rafart. Ells dos també van ser els autors de molts sermons del Carnaval, inclòs el primer, del qual en va ser el predicador. La seva vinculació amb la ràdio també era molt estreta: va ser una de les ànimes de la Ràdio Solsona dels anys 50, en la qual dedicava discos. Així recordava als inicis de Solsona FM, el 2005, la introducció de l’emissora dels 50:

  Al llarg de la seva vida, Ramon Gualdo ha col·laborat amb diverses ràdios i també mitjans escrits. També ha escrit diversos monòlegs, sermons i poemes i ha presentat nombrosos esdeveniments, entre els quals la Trobada d’Acordionistes durant prop de 20 anys. Em el camp musical, ha format part de la Capella de Música de Solsona i de l’Orfeó i de les juntes de l’entitat centenària i de la Coral Riallera.

Aquesta tarda es podrà donar l’últim adéu a Ramon Gualdo Montanyà al tanatori i l’enterrament serà demà dissabte a les 11 del matí a la Catedral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *