Solsona començarà a definir el pressupost participatiu dels dos propers anys en 15 dies

Els propers dies, les 600 persones majors de 16 anys que han estat designades en un sorteig aleatori rebran per correu postal una carta de l’Ajuntament convidant-los a participar-hi. Es tracta de consensuar a quines actuacions de manteniment i obres públiques destinar 100.000 euros entre el 2022 i el 2023. Les persones escollides hauran de confirmar la seva participació abans del 4 d’octubre lliurant una butlleta presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, trucant al 973480050 extensió 102 o bé enviant un correu a l’adreça participa@ajsolsona.cat.

Aquest serà el quart pressupost participatiu que impulsa l’Ajuntament de Solsona amb el suport tècnic de L’Arada i Raiels. El regidor de Participació, Joan Parcerisa, destaca que les mesures sanitàries l’han endarrerit perquè no es volia organitzar les trobades exclusivament de forma telemàtica perquè això no suposi una barrera per un sector de gent. Amb tot, tampoc s’ha volgut esperar més per evitar que se solapi amb el següent pressupost.

S’han programat cinc sessions els dijous al vespre entre el 7 d’octubre i el 25 de novembre. En la primera es presentarà el procés d’elaboració del procés participatiu mentre que en la següent l’equip de treball farà una tempesta d’idees i propostes. La visita de camp de la tercera sessió servirà per comprovar la necessitat i la prioritat de les actuacions. En la quarta es consensuaran les propostes i en l’última, es validaran tècnicament i s’aprovaran.

Del darrer pressupost participatiu tot just queda acabar la rehabilitació de la coberta del primer pavelló, que tenia goteres. Es preveu que s’enllesteixi els propers dies. Les altres actuacions escollides per l’equip de treball han estat la millora de la seguretat dels passos de vianants de l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre i la renovació de les papereres amb tapa i de recollida selectiva. El regidor de Participació, Joan Parcerisa, valora positivament el fet d’aglutinar el pressupost de dos exercicis en tant que permet fer inversions més importants sense renunciar a les petites.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *