Solsona celebrarà la Fira de Sant Isidre el cap de setmana vinent amb tres espais perimetrats amb aforament limitat

Després d’ajornar-la 15 dies per la situació pandèmica al Solsonès, finalment hi haurà 68a edició presencial. La comissió organitzadora ha reduït el certamen de tres a dos dies fent un tastet de cada aspecte de la fira. En total seran 24 actes, 50 expositors comarcals, una quinzena d’entitats implicades i 40 persones contractades per garantir que sigui una fira segura. Precisament aquest últim aspecte és el que ha fet que el pressupost sigui de 60.000 euros, sumat a la retallada d’un 50% de les taxes dels expositors.

Al Camp del Serra hi haurà la mostra de bestiar oví, boví i cabrum i els estands de maquinària agrícola. Hi haurà uns 200 caps de bestiar vius, un terç del que és habitual, concentrats en una carpa de 1.200 metres quadrats amb un passadís molt ample perquè no es facin aglomeracions. S’han suprimit tant els concursos com les exhibicions.

A la plaça del Camp i al passeig s’hi concentraran els estands d’automoció, industrials i parades d’artesania. Enguany es recupera el Premi al comprador, el sorteig de 1.000 euros entre les persones que adquireixin un vehicle nou o semi-nou durant el cap de setmana. Finalment, a la sala polivalent hi haurà l’estand de les botifarres, que s’ha renovat. Hi haurà un espai amb capacitat per a 80 persones amb taules per menjar a peu dret i un altre on es podran recollir els entrepans per endur-se’ls a casa. Per tal de poder saber a temps real l’ocupació de cadascun d’aquests espais, es podrà consultar el web recintes.cat/solsones-fires.

Pel que fa a la programació, s’ha reformulat “L’Hora del Vermut”, tant dissabte com diumenge al migdia. Ho explica el president de Solsonès Fires, Joan Codina:       

Aquesta proposta és per compensar la supressió de l’espai de la fira d’entitats, que era inviable amb les mesures anti Covid.

Pel que fa als actes en espais tancats, es repartiran entre la sala polivalent i el Teatre Comarcal i caldrà fer reserva prèvia, majoritàriament a través del web entrades.turismesolsones.com. Concerts, exhibicions, xerrades i tallers completen el programa d’actes, que podeu descarregar de solsonesfires.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *