Sara Alarcón assegura que el personal del Centre Sanitari cobra el sou i lamenta que les mobilitzacions perjudiquen l’ens de salut

La direcció del Centre Sanitari s’ha vist obligada a desmentir els missatges que arriben a la ciutadania amb cartells sense signar penjats a les instal·lacions. La presidenta del Consell Comarcal i el Centre Sanitari afirma que les acusacions d’una part dels treballadors són rotundament falses i que tots cobren puntualment el sou. Només resta pendent el pagament de la les DPO, les direccions per objectius, del 2017, i que hi ha el compromís signat per la junta de govern de pagar-les tan bon punt sigui possible. Així s’ha expressat Sara Alarcón aquest dijous a la tarda en roda de premsa:

Recordem que les negociacions per les millores salarials dels treballadors es van trencar i el comitè d’empresa va concloure que presentaria una demanda judicial, que encara no ha estat notificada a la direcció.

Sara Alarcón ha donat dades de les retribucions anuals brutes que cobren de mitjana els diferents col·lectius professionals del Centre Sanitari. Els metges i farmacèutics, 66.137 euros; infermers, fisioterapeutes i treballadors socials, 45.200; auxiliars, 24.800, i administratius i zeladors, 26.100. D’aquesta manera ha volgut desmentir els cartells que s’han penjat. També qüestiona que el personal no sigui responsable de la mala gestió i ha indicat les penalitzacions que ha d’assumir el Centre Sanitari perquè alguns no segueixen les recomanacions del CatSalut en les prescripcions mèdiques.

A banda d’això, la presidenta del Consell Comarcal adverteix que aquestes mobilitzacions dels treballadors tenen dues conseqüències directes: d’una banda, les dificultats de trobar personal, i no només del col·lectiu de metges, perquè temen que no cobraran; de l’altra, la desconfiança d’empreses subministradores que no volen treballar amb l’ens per la mateixa temença.  

Alarcón es mostra sorpresa per l’enrenou que està causant l’actual situació, ja que assenyala que fa 4 anys, amb l’anterior govern al Consell, es va arribar a un punt molt pitjor i no es va moure res. Recorda que aleshores hi havia dues pagues pendents i les DPO no estaven ni pressupostades.


Pel que fa als objectius de la direcció ara passen per reduir el dèficit, que és de 107.000 euros, per sanejar els comptes a curt termini; intentar assolir l’estabilitat pressupostària que els permeti incorporar un capítol d’inversions en el pressupost; i implementar un nou model de gestió i finançament, tal com reclamen des de fa mesos, perquè l’actual ha quedat obsolet. En aquest sentit, Alarcón afirma que estan en converses amb el Departament de Salut perquè això sigui una realitat el més aviat possible. Pel que fa a les relacions amb la plantilla, la direcció es manté oberta al diàleg, això sí, sempre que sigui sense les cotilles dels imports màxims. I és que el comitè d’empresa reclama que les millores salarials incloguin els augments màxims possibles per llei en tots els complements salarials. Un altre punt de desacord és el del 100 per cent de la incapacitat temporal des del primer dia de baixa, una demanda a la qual la responsabilitat política de l’ens es nega per no incrementar el dèficit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *