Sant Llorenç es posa en alerta davant un possible enverinament massiu d’animals de companyia

L’Ajuntament, a través de l’entitat de voluntaris Gats Piteus, ha detectat els últims dies que han mort més d’una desena de gats i gossos en estranyes circumstàncies, tant animals de companyia com els que viuen al carrer. Segons els veterinaris consultats, es tem que sigui un enverinament massiu que produeix problemes renals i en el sistema digestiu dels animals fins a causar-los la mort. Ho posa de relleu l’alcalde, Francesc Riu:

El consistori aconsella als amos de gats i gossos que extremin les precaucions i evitin que beguin a la via pública o mengin qualsevol cosa que no sigui el seu menjar habitual. D’altra banda, demanen als propietaris d’animals que els treguin a passejar a l’entorn natural i evitin el nucli antic del poble, ja que es produeixen problemes de brutícia arran de persones incíviques que no compleixen amb l’obligació de recollir els excrements.

L’Ajuntament de Sant Llorenç recorda que les colònies controlades de gats no són un problema, sinó que ajuden a controlar plagues d’altres espècies com rates o serps i són importants per mantenir colònies sanes i estables. En cas de detectar una colònia de gats massa gran o bé cadells, recomanen posar-se en contacte amb el consistori, que encomanarà a Gats Piteus l’esterilització, vacunació i tractament dels animals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *