Riner mostrarà la setmana que ve al públic la cuina, la quadra i el foc de rotllo acabats de restaurar

Tot i que no s’incorporaran a les visites guiades fins l’any vinent, aquests nous espais es mostraran en el marc de la fira de Nadal que se celebrarà al Miracle dimarts vinent.

A la primera planta hi ha el foc de rotllo, un dels pocs que es conserven, que s’ha pogut refer agafant com a model el de la casa Riart de Lladurs. Els focs de rotllo eren espais públics dins d’edificis on s’allotjaven viatgers, com és la Casa Gran del Miracle. Al voltant del foc, es refeien dels llargs trajectes, compartien històries i menjaven. També s’ha rehabilitat la cuina, que data del segle 17. S’ha reparat i consolidat el sostre, s’han netejat les parets i el paviment, s’ha renovat el sistema elèctric i s’han restaurat la pica de rentar i la llar de foc. A la planta baixa s’han restaurat les quadres. Cadascun d’aquests espais s’ha museïtzat amb mobles, decoració i objectes. La reforma, sota la direcció de l’arquitecte Carles Pubill, s’ha fet respectant els elements i materials originals. Amb aquesta restauració pràcticament queda completada la part històrica de la Casa Gran del Miracle, la qual cosa permetrà als visitants fer-se una idea molt completa de l’estructura i la història de l’antic edifici.

Fira de Nadal el dia 6

La Fira de Nadal tindrà lloc dimarts vinent al pati de la Casa Gran del Miracle, amb un mercat amb productes de micropobles, artesans i de proximitat. Obrirà portes de 10 a dues i de 4 a 7. Fins divendres hi ha temps per inscriure’s a dues propostes a l’Ajuntament de Riner: un taller de neules que es durà a terme aquest dissabte a les 5 de la tarda i un de degustació de cervesa Torrent que tindrà lloc dimarts a les 12 del migdia. Una mica abans, dimarts a les 11, hi haurà dues propostes simultànies: un taller de micropobles per a la mainada i un sobre possibilitats de la viticultura als micropobles a càrrec del viticultor Jordi Molner. De 12 a dues i de 6 a 7 s’oferirà vi calent  i secallona a l’estil rinerenc. Durant tot el dia, es faran visites guiades a l’exposició “Intimitats al descobert”. L’última proposta arribarà a les 5 de la tarda. S’inaugurarà una exposició en homenatge al poble d’Ucraïna, a càrrec de l’artista Sylvia Tua, pintora, activista i defensora dels Drets Humans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *