Promoure l’habitatge de lloguer, dissenyar un projecte educatiu de ciutat i treballar per la inclusió social a través de la interrelació, principals propostes d’Esquerra Solsona per al proper mandat

Bona part dels membres de la candidatura han presentat aquest matí el seu programa electoral, que vol mantenir una línia de continuïtat amb la feina feta els darrers anys però amb noves propostes per adaptar-se a les noves realitats. Així, es mantindran els quatre eixos estratègics: qualitat de vida, millora urbana de la ciutat, desenvolupament del territori i gestió de govern. Amb tot, han desgranat noves propostes en diferents àmbits. El candidat a la reelecció, David Rodríguez, ha avançat que en matèria d’inversions ja es disposa de tres quartes parts del finançament per a la Casa del Carnaval i l’Alberg de Joventut i que el tanatori serà ben aviat una realitat amb romanent municipal i ajuts de la Diputació de Lleida. Es mostra convençut que la millora de la situació econòmica permetrà, d’una banda, incrementar les inversions municipals amb ajuts de la Generalitat, i, de l’altra, crear nous llocs de treball a partir de l’ampliació d’empreses locals i de l’arribada d’Alvic a la ciutat.

Pel que fa a la promoció d’habitatge de lloguer, la proposta dels republicans passa per realitzar un cens d’habitatges buits i de fomentar la construcció d’aquesta modalitat d’habitatge en els terrenys municipals fruit de cessions de promocions urbanístiques. Un altre dels àmbits estratègics per a Esquerra Solsona és l’educatiu. Sentim David Rodríguez:

Paral·lelament, volen treballar en la inclusió social des del respecte a la diversitat a través de la creació d’una mena de comissionat de les comunitats minoritàries que aproximi la realitat de la gestió municipal a aquests col·lectius.

L’assoliment del distintiu per la igualtat, l’eliminació de barreres arquitectòniques, les millores en les instal·lacions esportives i el nou servei d’acompanyament en el dol figuren entre les principals propostes programàtiques dels republicans. El programa es pot consultar en versió extensa i reduïda al web de la formació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *