Onze joves d’arreu del país han instal·lat una vintena de càmeres al Pirineu per acostar la meteorologia a la gent

El Projecte 4 Estacions, una iniciativa sense ànim de lucre, va néixer el 2018 de la mà de joves que s’estan formant professionalment en camps com la Geografia o les Ciències Ambientals. Ja tenen més de 20 càmeres en estacions d’esquí i refugis de Catalunya i Andorra i en volen instal·lar una vintena més. Ara acaben d’involucrar-hi particulars. Al nostre territori, tenen dues càmeres al Port del Comte, una al Querol, a la cota 2.110, i una altra a la cota 1.800. També en tenen dues a Tuixent: una a l’estació d’esquí, a la cota 1.850, i una altra al poble, situat a la cota 1.230.

El Projecte 4 Estacions es finança amb la venda de les càmeres i les estacions. Les persones interessades compren el material i els membres del projecte, entre els quals hi ha qui va ser el nostre home del temps de la Catalunya Central, l’Arnau Toledano, s’encarreguen de la instal·lació, l’assistència tècnica i l’assessorament. Les xarxes socials han estat un bon trampolí per arribar a la ciutadania. Ho destaca el responsable del projecte Jan Ponsa:

El rècord de visualitzacions es va produir durant l’episodi de nevades del passat desembre, amb 30.000 visites en dues setmanes. Destaquen que el perfil dels usuaris és molt variat però que tots comparteixen l’afició per la meteorologia. A través del web es poden veure totes les càmeres i pengen les previsions a partir de models públics. La principal limitació del projecte són els problemes de cobertura, que es resolen estudiant la millor opció per cada cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *