Nou pas en el debat polític per al traspàs de Torà i Biosca al Solsonès

Aquesta setmana el Parlament de Catalunya ha aprovat la compareixença dels alcaldes d’ambdós municipis a la comissió d’Afers Institucionals. L’objectiu és que Magí Coscollola i Corneli Caubet informin de l’estat de la petició del canvi de comarca. L’acord s’ha pres després que ho hagin proposat els diputats Anna Caula i Albert Batet, d’Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya, respectivament.

Recordem que la reivindicació de Torà i Biosca per passar de la Segarra al Solsonès va començar a prendre forma l’any 2010 amb l’aprovació per unanimitat del traspàs de comarca en els respectius plens municipals. El debat de la llei de Vegueries va deixar aparcada aquesta qüestió i el 2014 la Generalitat la va traslladar al govern central, que al seu torn va retornar l’assumpte al Parlament.


El 2015 els dos ajuntaments segarrencs van demanar oficialment dues vegades al Parlament l’aprovació urgent d’una llei que permetés la incorporació de Torà i Biosca al Solsonès. El febrer d’aquest any els dos municipis van reivindicar novament que es reprengués l’assumpte i van lamentar, en roda de premsa, el poc interès de la cambra catalana per desencallar la situació. Els principals arguments esgrimits per aquests ajuntaments per defensar el canvi d’adscripció comarcal són de caràcter històric i tàctic, ja que així passarien a formar part de la vegueria de la Catalunya central. Entre els serveis que reben d’aquest àmbit hi ha els sanitaris, ja que s’integren en l’Àrea Bàsica de Salut de Calaf i la Regió Sanitària de la Catalunya Central.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *