Mossèn Enric Bartrina serà guardonat amb el Premi Sígnum

El ple del Consell Comarcal ha votat per unanimitat la proposta del Consell Cultural Francesc Ribalta.

Nascut a Gironella el 1934, va ser ordenat capellà el 1957 i ha desenvolupat la seva tasca pastoral entre el Berguedà i el Solsonès. Ha estat arxiver del Bisbat durant més de 30 anys i actualment viu a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés. El Consell Comarcal li atorga el premi Sígnum per la seva important tasca com a difusor cultural i com una persona col·laboradora assídua de forma altruista amb nombroses entitats i persones. També en destaquen que és una persona comunicadora que ha sabut i volgut posar a l’abast de tothom els seus coneixements. Bartrina també ha estat membre de la Fundació Francesc Ribalta. Precisament, el Consell Cultural Francesc Ribalta l’ha proposat a ell per la seva llarga trajectòria a través de la qual ha ajudat a difondre la història, les tradicions i el patrimoni cultural del Solsonès.

El lliurament del premi Sígnum a mossèn Enric Bartrina i Corominas es farà el 17 de desembre a les 6 de la tarda a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal. Per assistir a l’acte caldrà reserva prèvia.

Recordem que el premi Sígnum es va instaurar el 1997 de forma anual per reconèixer la tasca de persones i institucions que hagin destacat al Solsonès tant per la seva vàlua professional com per la seva qualitat humana en qualsevol àmbit. Darrerament el Consell Comarcal atorga aquest guardó cada quatre anys combinant-lo amb el premi Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *