Més d’una seixantena de persones es concentren a la plaça del Consell Comarcal per reclamar que es dignifiquin els sous de les treballadores familiars de l’ens

El personal ha organitzat una xocolatada com a primera acció de suport a aquest col·lectiu per fer palesa la seva decepció i neguit sobre la seva precarietat laboral. Hi han acudit treballadors, dirigents polítics dels grups de l’oposició, alguns alcaldes de la comarca i també altres persones a títol individual de totes les edats.

Representants del comitè d’empresa han llegit un manifest amb les seves demandes. Sentim-ne un fragment:

Aquesta reclamació es remunta al 2012 tot i que és el 2017 quan es formalitza la petició de canviar de categoria laboral de les treballadores familiars, vista la duresa de la tasca que assumeixen i el baix sou que perceben, per sota del conveni col·lectiu de Catalunya. Consideren que és una vergonya que en tot aquest temps la bona voluntat política expressada pel govern del Consell Comarcal no s’hagi traduït en una solució.

Segons els treballadors, la resposta de l’empresa ha estat que la situació de les treballadores familiars quedaria resolta amb l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball. Aquest document es troba en fase de confecció i negociació des de fa més de 4 anys. Veient la demora en el temps, les últimes setmanes el personal ha demanat una solució imminent. L’empresa ha encarregat informes jurídics i econòmics per avaluar-ne la viabilitat però els consideren ambigus i creuen convenient demanar l’opinió d’una empresa externa. El personal considera que els informes que han de fonamentar la decisió de l’empresa són els emesos pels funcionaris que exerceixen les funcions de responsables de les àrees de Secretaria, Intervenció i Personal. Defensen que només que es tingués en compte la percepció econòmica que el Consell Comarcal ja rep del contracte programa de la Generalitat, seria suficient per fer front a l’increment de salari de les treballadores familiars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *