Més de 600 professionals i estudiants de jardineria es reuniran a partir de demà a Solsona en el marc del Fòrum Professional del sector i el concurs Catskills

L’Escola Agrària del Solsonès i l’Institut Francesc Ribalta, conjuntament amb el Gremi de Jardineria de Catalunya, i el suport de l’Ajuntament de Solsona han programat aquest esdeveniment a l’entorn de la sala polivalent per demà i dimecres.

L’elecció de Solsona com a seu d’aquesta trobada es deu al fet que el 2020 l’equip de l’Escola Agrària del Solsonès format per Albert Casas Pelegrina i Albert Part Sirvent es va proclamar campió de Catalunya de Catskills de jardineria. Es tracta d’una competició en la qual hi prendran part estudiants de cicles formatius i PFI, Programes de Formació i Inserció, de 14 centres d’arreu del país. L’objectiu és enjardinar un espai de 15 metres quadrats amb diferents elements i dificultats durant dos dies, el temps just per a una execució correcta fins i tot per a un jardiner professional. Ho han de fer a partir d’un plànol i de diferents materials. Es farà a l’aparcament de darrera de la sala polivalent i és obert al públic. Tot i que es manté el format de concurs, enguany no serà classificatori pels certàmens espanyol, europeu i mundial, que s’han hagut d’ajornar a causa de la pandèmia. L’equip guanyador de l’Escola Agrària del 2020 prendrà part en el concurs espanyol a Madrid entre el 22 i el 26 d’aquest mes. El professor de l’Escola Agrària i coordinador dels Catskills a Solsona Daniel Tarrés explica la repercussió de la trobada:

             TARRÉS CONCURS JARDINERIA FEB 22

Tal com apuntava Tarrés, entre les propostes obertes a tothom, demà a les 5 de la tarda al Teatre Comarcal s’hi projectarà la comèdia francesa “Entre rosas”, d’entrada lliure. Serà amb la presència del seu director, Pierre Pinaud, al qual es farà un reconeixement, i el cònsol de França a Barcelona, Olivier Ramadour.

Pel que fa a les propostes del Gremi, el Fòrum de la sala polivalent abordarà l’evolució del paradigma del jardí, públic i privat, en els últims 30 anys. A la plaça de l’U d’Octubre s’hi muntarà una minifira de proveïdors i patrocinadors i a l’aparcament del carrer de la Sardana s’hi disputaran els Catskills. Podeu consultar la programació completa a gremijardineria.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *