L’Orfeó Nova Solsona interpretarà la Petite Messe Solennelle de Rossini per Santa Cecília

Serà just d’aquí a un mes, el 19 de novembre, a la Catedral, i l’Orfeó estarà acompanyat pels cantants Elsa Meneses, Ainhoa Aguilar, Adrià Mas i Joan Climent i els pianistes Marc i Jordi Castellà.Properament se’n podran comprar les entrades a través de la plataforma de Turisme Solsonès.

Aquesta missa composta el 1863 i estrenada a París un any després, quatre anys abans de la mort de Rossini, és considerada com el seu testament i part del que ell mateix va anomenar com a Pecats de vellesa. La versió original va ser escrita per a quatre solistes, cor mixt i l’insòlit acompanyament de dos pianos i un harmònium.

Es tracta d’una obra rellevant del corpus musical per a cor i una composició molt inusual que va suposar la coronació del darrer període creatiu de Rossini separat de la seva carrera com a compositor d’òpera. És una obra refinada, intimista i elegant que evita l’opulència sentimental de la major part de les obres litúrgiques contemporànies en un moment en el qual la música religiosa s’entenia grandiosa de mitjans i efectius.

L’Orfeó interpretarà la Petite Messe Solennelle de Rossini, recordem-ho, el 19 de novembre a la Catedral per commemorar Santa Cecília, patrona dels músics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *