L’Escola Agrària del Solsonès tanca amb satisfacció el primer curs amb formacions específiques d’agricultura de precisió i noves tecnologies
Aquesta setmana s’acaba la segona edició d’aquest curs de 25 hores que pretén introduir les noves tecnologies en el sector agrícola i ramader.
La part teòrica consta de sessions a l’aula introduint l’agricultura de precisió i les tecnologies 4.0 així com la recollida i el tractament de dades. En el bloc específic, es fan demostracions del funcionament dels diferents tipus de maquinària i altres equipaments tecnològics amb visites als tallers especialitzats més propers: Tàmesis, Pujol i Comercial Agrària. Aquesta vinculació amb els serveis mecànics de la zona pretén que els agricultors i ramaders facin xarxa i se sentin més acompanyats en aquest procés. La formació va a càrrec de professionals del sector, entre els quals de l’IRTA, el Departament d’Acció Climàtica, la Universitat de Lleida i l’Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura del Maresme. El coordinador del curs i professor de l’Escola Agrària del Solsonès Jaume Puigpelat destaca l’acceptació que ha tingut el curs tant entre professionals del sector, beneficiaris dels ajuts per a l’agricultura de precisió, com de persones vinculades al sector agropecuari.
Al marge d’aquesta novetat, els cursos de formació contínua de l’Escola Agrària del Solsonès d’enguany han tingut bona acollida. Dels de tipus agrari en destaquen els de producció agrícola extensiva; rotació, diversificació de cultius i fertilització en el marc de la nova PAC o el taller per a dones de mecànica bàsica i soldadura. Referent als de temàtica forestal, els que han tingut més bona rebuda han estat el d’assecatge i asserrat de la fusta, el preparatori per a la certificació europea de serra mecànica, el de captura en viu d’espècies depredadores i exòtiques invasores i el bàsic d’arboricultura i treballs en alçada.