L’auditoria tecnològica d’internet encarregada pel Consell Comarcal evidencia les deficiències en telecomunicacions al Solsonès

L’enginyeria que ha dut a terme l’anàlisi, Grosche Associats, va presentar divendres als alcaldes i consellers comarcals els resultats de l’estudi. Posen de relleu que l’estructura demogràfica i l’orografia del Solsonès no faciliten fer arribar el servei d’internet de banda ampla amb la velocitat i qualitat que necessita la ciutadania i estableix en 100 megabits simètrics per segon la velocitat mínima necessària que hauria d’arribar a tots els municipis rurals.

L’anàlisi també posa de manifest que la baixa densitat de població comporta costos molt elevats i això fa que les grans operadores no hi estiguin interessades. En aquest sentit, apunta les operadores locals com la millor opció, tot i que amb la col·laboració de les administracions locals i comarcals desplegant xarxes i petites torres, pals, micro-rases o canalitzacions. D’altra banda, també consideren útil aprofitar els plans d’altres administracions superiors, com la xarxa de transport de la fibra òptica de la Generalitat. Pel que fa al pla estatal per a l’extensió de la banda ampla, cal veure com es concreta el projecte als municipis del Solsonès.

A partir d’aquesta diagnosi, Grosche Associats ha elaborat un pla estratègic anomenat Solsonès Banda Ampla que traça les línies bàsiques i vol ajudar les administracions locals en la presa de decisions per avançar exitosament cap a una millora de la connectivitat al Solsonès. Conclou que, un cop finalitzat el pla estratègic, cal que ajuntaments i Consell Comarcal continuïn treballant de manera conjunta i adaptar els projectes locals a la realitat de les iniciatives de la Generalitat i el govern espanyol. En aquest sentit, apunta que caldrà establir les prioritats, el recolzament i la planificació buscant sempre la implicació i complicitat dels operadors locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.