L’atur al Solsonès cau un 1,4% durant l’octubre

Segons dades de l’Observatori del Treball, això representa una reducció de 8 persones.

El descens més destacat s’ha produït a Olius, on 12 persones van trobar feina durant el mes passat. A la capital, Solsona, i a Pinós i Llobera, la xifra també s’hi ha reduït amb 3 i 2 persones respectivament.

Per contra, quatre municipis de la comarca han vist augmentar lleugerament la seva taxa d’atur. Són Clariana de Cardener, Guixers, Riner i Sant Llorenç de Morunys, tots amb una nova persona desocupada.

Actualment, el total de persones desocupades al conjunt de la comarca se situa en 572, un 80% de les quals, a Solsona.

Al conjunt de Catalunya, l’atur augmenta. Ho ha fet en un 1,3% respecte al mes de setembre, una xifra que es tradueix en 6.358 persones desocupades. Es tracta de les dades més altes des de l’abril del 2016, i si es comparen amb les de l’octubre de l’any passat, la xifra es dispara fins a un 25%. Des del Govern, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, assegura que les dades són millors del que esperaven:

Pel que fa a les empreses amb ERTOs en vigor, a finals d’octubre n’hi havia més de 27.500 i afectaven a més de 124.000 treballadors.

Les dones segueixen sent majoria a les llistes dels serveis d’ocupació amb més de 267.000 desocupades, mentre que els homes van ser 217.000.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.