L’Associació Forestal de la Vall de Lord, inclosa a la primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera

És un dels 25 projectes seleccionats d’entre 143 candidatures i forma part dels 9 escollits sota la coordinació de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

El projecte SYLVONATUR vol promoure intercanvis d’experiències, savoir-faire i coneixements entre tres associacions forestals a banda i banda del Pirineu que vagin més enllà d’una simple gestió forestal productiva. L’Associació Forestal de la Vall de Lord liderarà el projecte, del qual en son sòcies l’Associació de Propietaris del Montnegre i Sylvestre GDF, que es troba al Parc natural regional dels Pirineus de l’Ariège, a França.

Tot i que són zones amb característiques molt diferents, comparteixen la inquietud per una manera de fer respectuosa amb el medi ambient, que tingui en compte les peculiaritats de cada bosc i les necessitats de l’indret. Ho posa de relleu Josep Pintó, de l’Associació Forestal de la Vall de Lord:

 SYLVONATUR vol posar en comú aquestes diferents silvicultures per poder aplicar els coneixements d’unes i altres als tres territoris de manera adaptada. Es farà mitjançant visites per mostrar els reptes als quals s’enfronta cada soci i com s’hi actua. Com a tancament, es faran unes jornades obertes a tothom i es publicarà material divulgatiu. Entre altres qüestions es tractarà de la capacitat dels boscos de fixar carboni atmosfèric, la regulació hidrològica i la importància de definir les zones estratègiques per a la prevenció d’incendis.

Al final del projecte, que té una durada d’un any i mig, els tres socis del projecte participaran al seminari final de capitalització amb la resta d’iniciatives transpirinenques seleccionades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *