L’Ajuntament de Solsona fa onejar la bandera a mig pal per la jornada de dol amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament del president Companys

La ciutat ret homenatge, així, a la memòria prestada per a tot Catalunya per l’únic president d’una democràcia que ha estat afusellat. Per Solsona, la figura del president Lluís Companys té una història personal afegida. Es tracta del mocador que li va caure de la butxaca de l’americana al president Companys el 6 d’octubre de 1934, el dia que va ser detingut en declarar l’Estat Català. El mocador va ser recuperat per un dels secretaris del president, pare de la veïna de Solsona Mercè Solande. La família de Solande el va conservar fins que el 2015 el va lliurar a l’alcalde, David Rodríguez, quan va ser nomenat diputat al Parlament de Catalunya. Mesos més tard, el mocador es va dipositar al Museu d’Història de Catalunya, on es conserva a la reserva de tèxtils.

Lila per al Dol perinatal

D’altra banda, també avui Solsona s’uneix a la commemoració del Dia internacional per la visibilització i conscienciació de la mort perinatal, gestacional i neonatal. Aquest vespre la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila, d’acord amb la petició del Servei de Suport al Dol de Ponent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *