L’Ajuntament de Solsona activa el suport psicològic als veïns del bloc de pisos incendiat

Els Serveis Socials han posat en marxa aquest dispositiu especialment pels habitants del número 10 de la plaça del Camp. Ho destaca l’alcaldessa, Judit Gisbert:

Amb tot, s’està fent el seguiment i acompanyament al conjunt de famílies desallotjades, també les dels blocs adjacents. Els veïns afectats segueixen amb la incertesa sobre quan podran tornar a casa. Des de diumenge, Bombers de la Generalitat i els serveis tècnics municipals, segueixen inspeccionant l’esquerda que va aparèixer en un mur de càrrega lateral de l’edifici incendiat i que fa que hi hagi risc d’esfondrament. Tot i que en la comprovació d’aquest matí no s’ha identificat cap moviment de l’esquerda, que tendeix a estabilitzar-se, des del consistori fan una crida a la prudència:

En la primera reunió amb veïns i propietaris de l’edifici calcinat, ahir, l’alcaldessa ha advertit que no serà ràpid. Per la seva banda, el sotsinspector dels Bombers ha assenyalat que hi ha dues opcions: reparar la part més malmesa de l’edifici o bé enderrocar-la i construir-la de nou. Ahir a la tarda, el pèrit va fer una primera visita a l’edifici afectat i els veïns dels blocs adjacents van poder accedir a casa seva per recollir algunes de les seves pertinences. Això sí, acompanyats pels Bombers.

Mentrestant, el centenar de veïns desallotjats han passat les dues primeres nits als hotels Crisami, Gran Sol i Solsona Centre i en cases de familiars o amics. Alguns són atesos per la Borsa d’habitatge de lloguer on busquen un pis on viure temporalment.

Tot plegat, mentre encara es desconeix l’origen de l’incendi que, recordem, es va produir poc després de 2/4 de 3 de la matinada de diumenge. Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant-ne les causes ja que no poden accedir a la zona zero del foc per la impossibilitat de fer-ho amb garanties de seguretat.

Ahir a la tarda es va donar per tancada la crida ciutadana per recollir roba i motxilles escolars per als sis menors afectats per l’incendi. El consistori solsoní agraeix la solidaritat de tothom que ha respost a la crida, amb més d’una cinquantena de persones que han portat el material demanat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *