La temporada de bolets arrenca tard i no es preveu gaire bona

La manca de pluges durant el juliol i l’agost fan que la campanya vagi amb un mes de retard, tot i que ja se’n comencen a trobar en les zones on la pluviometria ha estat més generosa. Amb tot, segons el micòleg del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya Juan Martínez de Aragón, l’evolució de la temporada dependrà de les pluges de les properes setmanes:

El 2018 hi va haver una producció de 167 quilos per hectàrea, la segona millor campanya des que es registren dades, mentre que la mitjana dels últims 20 anys se situa en 60 quilos per hectàrea.

L’inici de la temporada de bolets torna a portar massificacions i incivisme als boscos i reobre el debat sobre la regulació d’accés al medi natural. Juan Martínez de Aragón parla dels perjudicis que suposa l’aglomeració de gent als boscos:

En alguns indrets del Ripollès, com a Campelles, apliquen el carnet boletaire tot i que consideren que no és suficient. La Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals, BOSCAT, i altres entitats fa temps que reclamen a la Generalitat una regulació específica per anar a buscar bolets. Destaquen que amb la pandèmia la situació encara urgeix més, tot i que el govern català destaca que abans volen regular altres qüestions com l’extracció massiva del llentiscle o la recollida i la comercialització de la pinya. En aquest sentit, demanen més implicació de la Generalitat. L’altre problema és l’incivisme i la falta de consciència de la ciutadania. Els preocupa que les xarxes socials i les imatges de bolets facin un efecte crida i que els boscos s’omplin de persones incíviques. Reclamen un respecte per a la propietat privada i a la gent que viu del territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *