La Taula de Salut Mental del Solsonès organitza el primer programa d’activitats de sensibilització culturals i divulgatives

Una exposició, la projecció d’un curtmetratge i un taller en són les principals propostes.

Des d’ara i fins a l’abril, s’han organitzat activitats en diferents municipis de la comarca per fomentar la reflexió sobre la importància de la salut mental, tenir-la present en el dia a dia, combatre’n el tabú i desestigmatitzar-ne els trastorns i les persones que els pateixen.

A la sala de premsa de la biblioteca Carles Morató, fins dilluns es pot visitar l’exposició itinerant “Salut mental i vida”, del Col·legi Oficial de Psicologia. La següent quinzena es podrà veure a la biblioteca de Sant Llorenç i entre el 10 i el 21 de febrer, a la sala barroca de la Casa Gran del Miracle. En aquesta mostra, el públic és convidat a observar instants de vides que parlen de les frustracions i les il·lusions, la soledat i les relacions socials, l’angoixa i les necessitats més humanes. L’exposició té tres parts: una sobre famílies i cicle vital, una altra sobre situacions de la vida que ens confronten amb oportunitats i límits i una darrera sobre recursos i entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental.

La segona proposta arribarà el 14 de març a les 7 de la tarda a la biblioteca. Es projectarà el curtmetratge “Momo, el vol del núvol”, de Tati Finchi. Es complementarà amb una taula rodona amb experiències en primera persona de protagonistes de la cinta i dones del Solsonès.

L’última activitat serà el 8 d’abril a Solsona i consistirà en un taller sobre neurodivergències i salut mental obert a tothom impartit pel col·lectiu L’Argelaga. Proporcionarà coneixements bàsics sobre la realitat de les persones neurodivergents, eines per a l’acompanyament en salut mental i per fer més accessibles els nostres espais per a aquestes persones i per saber com actuar en casos de crisis.

Si bé a l’octubre la Taula de Salut Mental del Solsonès va organitzar una jornada amb motiu del Dia de la Salut Mental, aquest és el primer programa que dissenya aquest òrgan creat l’abril de l’any passat i format per institucions, entitats i professionals d’aquest àmbit. Els seus objectius són treballar en xarxa per organitzar campanyes de sensibilització i vertebrar polítiques inclusives per a les persones afectades i les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *