La regidoria de Cultura i l’Associació del Pubillatge Solsoní fan una crida als joves de la ciutat a presentar-se per ser pubilla i hereu

Els únics requisits són estar empadronats a Solsona i tenir entre 16 i 21 anys. Les candidatures poden ser tant a títol personal com en representació d’una entitat. Qui hi estigui interessat ha de presentar una instància indicant els estudis i aficions abans de dimarts que ve ja sigui presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o bé de forma telemàtica.

Aquesta tradició acumula a la ciutat 54 anys d’història i s’ha anat renovant amb els anys. Formen part de la comitiva d’autoritats de la Festa Major i el Corpus i participen activament en la rebuda de la Flama del Canigó, entre d’altres. Però durant tot l’any recorren els Països Catalans per participar en certàmens d’elecció del pubillatge, manifestacions de la cultura popular o visiten el Parlament i altres institucions.

L’últim any, Gal·la Rodelas ha estat la pubilla, Pol Ribes l’hereu i Jofre Ariza, el fadrí. Marc Vilà segueix lluint la banda que té des del 2021, en aquest cas, com a hereu de les comarques lleidatanes. Les dificultats per trobar relleu són una de les qüestions que més preocupen al món del pubillatge. L’actual pubilla de Solsona, Gal·la Rodelas, ho atribueix al desconeixement:

Els representants vigents conviden els joves a parlar amb ells per animar-los. També s’hi pot contactar a través del compte d’Instagram @pubillatgesolsona. Les proves de selecció per l’hereu i la pubilla de Solsona es faran la setmana del 17 de juliol. Hi haurà una part escrita, amb preguntes obertes i tipus test de cultura solsonina, catalana i general, i una entrevista personal. El relleu del pubillatge serà la tarda del 7 de setembre, a l’inici de la Festa Major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *