La població solsonina pot accedir a les piscines municipals a meitat de preu durant l’onada de calor

Menors de fins a 15 anys, jubilats, pensionistes i dones embarassades hi podran entrar gratuïtament. L’Ajuntament repeteix així les mesures implementades l’estiu passat en circumstàncies similars per facilitar l’accés a col·lectius vulnerables. L’entrada es manté a un preu simbòlic de 2 euros per controlar la capacitat de l’espai, garantint prioritat per als usuaris amb abonament. De moment, aquestes mesures es mantindran fins demà, però es preveu allargar-les si es manté activat el Procicat en fase d’alerta.

Amb tot, en episodis de temperatures tan elevades com aquest les autoritats recorden la necessitat d’extremar les precaucions. Evitar el sol directe i sortir al carrer a les hores de més calor, estar-se a les estances més fresques, buscar llocs climatitzats, beure aigua fresca regularment, refrescar-se sovint i reduir l’exercici físic són alguns dels consells bàsics. Durant el dia, es recomana tancar les persianes on toca el sol i a la nit, obrir les finestres per refrescar la casa. Es demana també que s’ajudin les persones grans o malaltes que viuen soles a seguir aquests consells i que se les visiti almenys un cop al dia.

Les piscines municipals de Solsona obren de dilluns a divendres de 9 del matí a 8 del vespre i els caps de setmana, d’11 a 8. L’Ajuntament recorda que es pot accedir a altres espais públics climatitzats com la biblioteca, oberta de dimarts a divendres de 10 a 2/4 de dues i de dilluns a dijous de 4 a 8, i el Casal Cívic, que funciona de dilluns a divendres de 9 a 2/4 de dues i de 3 a 9 i els dissabtes, només a la tarda.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *