La Mare Cultural i el director i dramaturg solsoní Mia Parcerisa proposen un nou curs de tallers teatrals dedicats a les arts escèniques aplicades i a la creació comunitària

A partir del pròxim 16 de gener i durant tots els dilluns fins al 29 de maig de 2023, La Mare Cultural reprèn el curs Ara i Aquí. Les inscripcions estan obertes i poden formalitzar-se a través del web lamarecultural.com.
La iniciativa ‘Ara i aquí. Tallers d’arts escèniques aplicades a la creació col·lectiva i comunitària’ va néixer el novembre passat amb la voluntat de formar un grup eclèctic i interdesciplinari on cadascú, des de la seva persona, pogués posar al centre aquelles expressions i qüestions d’interès compartit que no s’acostumen a exhibir davant d’un públic.
Adreçat a majors de 16 anys i amb un cost de 30 euros mensuals, si bé les sòcies i els socis de La Mare Cultural gaudiran d’una quota rebaixada, de 25 euros, el curs impartit per Parcerisa s’iniciarà el proper 16 de gener i es configurarà en sessions d’una hora i mitja cada dilluns, respectant els períodes no lectius. En aquesta segona edició, les trobades seran de les 20 a les 21:30 h del vespre i tindran lloc en un espai, localitzat a Solsona, que es revelarà properament. Per tot això, les persones interessades ja poden inscriure’s accedint al web de La Mare. Abans de reprendre el curs, l’organització facilitarà mitjançant correu electrònic tota la informació del taller a cadascuna de les persones inscrites.
El punt de partida de la proposta escènica és la sala d’assaig i l’espai de trobada, des d’on Parcerisa vehicularà les demandes del grup a través de dinàmiques conjuntes, jocs i l’escolta mútua. Aquesta segona entrega, si bé mantindrà l’estructura d’un escalfament físic que vindrà seguit per una sèrie d’exercicis i jocs vinculats als elements escènics i a l’expressió corporal, vol fer especial èmfasi en la paraula i l’oralitat, el moviment i la manipulació d’objectes. Atès que es vol respectar rotundament l’evolució i les motivacions de l’equip, el director en restarà a disposició i, alhora, en formarà part. De la mateixa manera, els participants podran escollir si el material ha de romandre en sala d’assaig, o bé
es vol culminar el curs amb una representació.
A cada sessió, i des del mateix joc, es treballarà per tal de cohesionar el grup i que cadascú pugui prendre el rol que prefereixi, sense jerarquitzar i sense que cap decisió sigui definitiva. A partir d’aquí es proporcionaran eines per elaborar un llenguatge escènic compartit. D’aquesta manera, la idea vol escapar de l’exclusió i esdevenir fautor de la col·lectivitat. Graduat en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona i també en Dret i en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, Mia Parcerisa ha dirigit el monòleg L’Arboricultor de Perejaume dins l’espectacle Decameró al Teatre Nacional de Catalunya (TNC, 2020) i ha estat assistent de direcció als muntatges La Mort i la Primavera (dir. Joan Ollé, 2019) i Els jocs florals de Canprosa (dir. Jordi Prat i Coll, 2018) també al TNC.
Per a més informació, podeu consultar els perfils de La Mare Cultural a les xarxes socials Twitter (@LaMareCultural) i Instagram (@lamarecultural), així com el portal web oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *