La CUP demana als ajuntaments del Solsonès que “es posin les piles” davant els projectes de parcs solars a la comarca

Alternativa per Solsona alerta de l’impacte que poden tenir megaplantes com la de la Torregassa que, amb 60 hectàrees, es troba entre les 25 plantes solars més grans projectades a Catalunya. En total al Solsonès hi ha cinc projectes de parcs solars entre Olius i Lladurs, quatre en tramitació i un d’autoritzat, que ocuparan una superfície de 66 hectàrees i generaran 29 megawatts de potència. Els cupaires asseguren que afirmar que el territori no hi té res a dir no és del tot cert. Fa un any, Alternativa per Solsona va presentar una proposta per escrit al Consell Comarcal perquè la trametés als ajuntaments. Hi proposaven que els consistoris suspenguessin les llicències municipals per instal·lar plaques solars excepte per autoconsum i casos molt puntuals durant un any. En aquest impàs, demanaven als ajuntaments que treballessin per modificar el POUM indicant en quina zona del municipi han d’anar les plaques solars i en quines condicions. Els cupaires creuen que amb la legislació dels ajuntaments s’evitarien megaplantes solars. Defensen que són partidaris de les energies renovables però no del model actual. Òscar Garcia és el portaveu de la CUP al Consell Comarcal:

A més consideren que començar posant plaques solars en terrenys agrícoles és especulatiu i hauria de ser l’últim pas de la transició energètica, un cop ja hi hagi plaques en les teulades de polígons o cases.

Pel que fa als impactes del parc solar de 51.000 panells projectat a la Torregassa, asseguren que el principal és per a les masies del voltant però també a nivell paisatgístic, ja que serà visible des de punts emblemàtics de la comarca com el Castellvell. A més, denuncien que la connexió d’aquesta planta al transformador de la Torregassa farà que aquest quedi inutilitzat per a petits projectes locals que puguin sorgir en el futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *